Winst voor Sofie van Rooijen in EPZ Omloop van Borsele!

Race Insights van winnares Sofie:

‘Binnen 20 minuten na de start waren we al met een groep van 20 weg waar wij met alle rensters van VolkerWessels bij zaten. Jammer genoeg werd de koers door een valpartij stilgezet en moesten we weer herstarten. Al snel kwamen we weer in een kleine groep en zaten we er deze keer met 3 van onze ploeg bij.

We dachten eigenlijk na 2 rondes dat we voor plek 2 zouden gaan sprinten omdat er 1 renster solo vooruit was. Maar doordat alles op de kant ging in de laatste ronde veranderde de situatie. Er waren 3 renners weggereden maar gelukkig kon ik daar nog wel naartoe springen samen met Daria Pikulik, waardoor we nog met 5 in de eerste groep zaten. Er waren veel aanvallen waarop gereageerd moest worden. Maar uiteindelijk reden we met 4 naar de streep, en daar kon ik het mooi afmaken in de sprint!

Ik ben echt heel blij met de overwinning! Het was wel heel koud met de regen…
En ik ben echt trots op Lisa die vorig jaar hard ten val kwam in deze koers waardoor zij toen lang moest revalideren en nu weer meerijdt in de voorste groep!! Ook ben ik super trots op Scarlett die echt weer veel werk op zich heeft genomen. Echt toppers! Maar ook de rest van de meiden hebben echt weer top gereden, we stonden er weer als team vandaag!’